z
Τη Δευτέρα οι λίστες με τους 2.500 εκπαιδευτικούς
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-07-15 10:30:00

Εντός της ημέρας αναμένεται να είναι έτοιμοι οι πίνακες με τα ονόματα των 2.500 καθηγητών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με "Τα Νέα", οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας έλαβαν την Παρασκευή υπηρεσιακό έγγραφο, το οποίο τις καλεί να αποστείλουν έως τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας τις ονομαστικές λίστες τόσο των εκπαιδευτικών που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα όσο και εκείνων που υπάγονται σε καθεστώς εξαίρεσης.

Οι δεύτεροι θα πρέπει μέχρι το μεσημέρι να έχουν συμπληρώσει τα σχετικά έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι μπορούν να εξαιρεθούν.

Διευκρινίζεται ότι στην κατηγορία των εξαιρέσεων υπόκεινται οι πολύτεκνοι, όσοι είναι οι ίδιοι ή κάποιο από τα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειάς τους ανάπηροι σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, οι εκπαιδευτικοί που διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, καθώς και όσων ο/η σύζυγος έχει ήδη μπει σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Παράλληλα, σχετικό έγγραφο θα πρέπει να συμπληρώσουν και όσοι έχουν δεύτερη ειδικότητα, καθώς και όσοι θέλουν να παραιτηθούν.

Τόσο η ΟΛΜΕ όσο και ενώσεις εκπαιδευτικών εκφράζουν την αντίθεσή τους "στην υποβάθμιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης", ενώ χαρακτηρίζουν ως πραξικοπηματική την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταρτίσει τις λίστες των υπό διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

"Καταλύεται η έννοια της δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα. Υλοποιείται ο νόμος πριν από την ψήφισή του! Αποφασίζουμε - διατάσσουμε - απολύουμε" αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved