z
Κρυφή κάμερα στο προπύργιο των τζιχαντιστών (video)
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-09-26 09:40:00

Με κίνδυνο τη ζωή της, μία γυναίκα που ζει στη Ράκα της Συρίας, στο προπύργιο των τζιχαντιστών, μετέφερε μέσω κρυφής κάμερας που είχε μέσα στο νικάμπ της την καθημερινότητα του "Ισλαμικού Κράτους". Ο μεσαίωνας στις οθόνες σας...

Στο ΙΚ εφαρμόζεται ο νόμος της Σαρίας, έτσι οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να καλύπτουν όλο τους το σώμα με τη νικάμπ, αφήνοντας ελεύθερη μόνο μία μικρή γραμμή στα μάτια τους.

Άγνωστο το πως και το γιατί, η γυναίκα -τα στοιχεία της οποίας δεν έγιναν γνωστά για ευνόητους λόγους- κατέγραψε σκηνές και στιγμές από τη ζωή υπό τους τζιχαντιστές, μία ζωή χωρίς ψυχαγωγία, χωρίς μουσική, με τακτική προσευχή για όλους.

Στο βίντεο φαίνονται άνδρες, αλλά και γυναίκες, που φέρουν Καλάσνικοφ.

Σε κάποια στιγμή του βίντεο, οι καρδιές σταματάνε καθώς διακρίνεται ένας άνδρας που καλεί τη γυναίκα με την κάμερα και την παρατηρεί επειδή η μαντίλα της είναι διαφανής και φαίνεται το πρόσωπο της.

Η γυναίκα απολογείται και ο άντρας συνεχίζει: "Πρέπει να προσέχεις να σκεπάζεις το πρόσωπό σου. Ο Θεός αγαπάει τις γυναίκες που είναι καλυμμένες".

Υπάρχει επίσης σκηνή μέσα σε Ίντερνετ Καφέ, όπου εμφανίζονται κάποιες Γαλλίδες που έφθασαν στην περιοχή οικειωθελώς προκειμένου να ενταχθούν στις δυνάμεις των τζιχαντιστών.

Μία από αυτές λέει: "Μαμά δεν επιστρέφω σπίτι. Στο λέω ξεκάθαρα. Βάλτο στο κεφάλι σου ότι έφυγα. Δεν θέλω να γυρίσω γιατί εδώ είμαι καλά, μαμά. Δεν κερδίζεις τίποτε με το να κλαις και να φοβάσαι. Η τηλεόραση λέει υπερβολές".

Το βίντεο προβλήθηκε αρχικά σε γαλλικό κανάλι.

 


© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved