z
Σύλληψη 450 τζιχαντιστών στα σύνορα Λιβάνου - Συρίας
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-09-25 13:20:00

Ο στρατός του Λιβάνου συνέλαβε περίπου 450 ύποπτους τζιχαντιστές κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Συρία, ανακοίνωσαν λιβανικές πηγές ασφαλείας, καθώς η χώρα εντείνει τις προσπάθειες να αποτρέψει τους ένοπλους ισλαμιστές να χρησιμοποιούν ως βάση τους την μεθοριακή πόλη Άρσαλ.

Τον περασμένο μήνα, η Άρσαλ έγινε θέατρο της πλέον αιματηρής εξάπλωσης του συριακού εμφυλίου που έχει ήδη συμπληρώσει τρία χρόνια.

Στη διάρκεια αυτών των συγκρούσεων, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, οι τζιχαντιστές συνέλαβαν μία ομάδα λιβανέζων στρατιωτών κι έκτοτε έχουν σκοτώσει τουλάχιστον τρεις από αυτούς.

Εκτιμάται ότι εξακολουθούν να κρατούν ομήρους περισσότερους από 12.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο στρατός έχει συλλάβει εκατοντάδες -κυρίως σύρους- υπόπτους εκεί, τους οποίους κατηγορεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως είναι το Μέτωπο αλ Νούσρα -ο συριακός βραχίονας της αλ Κάιντα-, το οποίο μάχεται κατά των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.


Ο στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε έρευνες, αναζητώντας υπόπτους σε έναν καταυλισμό κοντά στη μεθόριο χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Οι ένοπλοι που μάχονται κατά του Άσαντ χρησιμοποιούν την Άρσαλ για να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα ή για να ανασυνταχθούν, ενώ η πόλη φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες σύρους πρόσφυγες.

Ένοπλοι σουνίτες και άλλες οργανώσεις στη Συρία κατηγορούν τον λιβανικό στρατό ότι συνεργάζεται με την Χεζμπολάχ, την σιιτική οργάνωση του Λιβάνου που έχει στείλει μαχητές της για να συνδράμουν τις δυνάμεις του Άσαντ.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved