z
«Παίρνω τη Φωνή σου» στο Θέατρο Πέτρας
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-09-17 20:00:00

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού οφείλει να βρίσκεται κοντά στον πολίτη και στην κρίση να αντιπαραβάλλει τον πολιτισμό, την παράδοση, την παιδεία, τη δημιουργία.

Η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας σε συνεργασία με τον Δήμο Πετρούπολης διοργανώνει στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας, θεατρική παράσταση με τίτλο «Παίρνω τη Φωνή σου» την Τετάρτη 19-09-2012 και ώρα 21:00 στο θέατρο Πέτρας (Πετρούπολη). ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

H παράσταση είναι μία διαδρομή στον ιστορικό χρόνο, με αφετηρία  τον πανάρχαιο μύθο του Προμηθέα, μέσα όμως από τη ματιά του Καζαντζάκη. Ο προαιώνιος ήρωας -σύμβολο γνώσης και προσφοράς- επιλέγει συνειδητά το σωματικό πόνο και τη θυσία, για να οδηγήσει τον άνθρωπο, όχι μόνο στη λύτρωση, αλλά και στην ψυχική και σωματική του ανάταση.

Η παράσταση βασίζεται σε κείμενα των Ευριπίδη, Μπρεχτ, Λόρκα, Γιάννη Ρίτσου. Την επιλογή και σύνθεση κειμένων έκανε η Σοφία Αδαμίδου. Η σκηνοθεσία είναι του Μίλτου Δημουλή. Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη -ζωντανά εκτελεσμένη- θα διαποτίσει όλη την παράσταση, με στόχο να διαφωτίσει και να ενεργοποιήσει τις συνειδήσεις όλων όσοι θα βρεθούν στις κερκίδες του Θεάτρου.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved