z
Έργα της Δυτικής Αθήνας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-07-19 14:00:00

Στην 27η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εγκρίθηκαν και ψηφίστηκαν τα παρακάτω έργα για τη Δυτική Αθήνα:

1. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ιλίου για το έργο «Πολυδύναμο Βιοκλιματικό Κέντρο για την ανάπτυξη δομών κοινωνικής φροντίδας στο Δήμο Ιλίου», συνολικού προϋπολογισμού €9.950.000 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Το έργο αφορά στην κατασκευή κτηρίου κοινωνικού χαρακτήρα το οποίο θα στεγάζει ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) δυναμικότητας 75 ατόμων. Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση των κοινωνικών δομών του δόμου με την παροχή υπηρεσιών φροντίδας και στήριξης της Τρίτης Ηλικίας. Επίσης, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στην τοπική κοινωνία, η πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, η δυναμική επανένταξη ηλικιωμένων, η διασφάλιση ενός ικανοποιητικού επιπέδου διαβίωσης κ.α.

2. Έγκριση όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περιστερίου για το έργο: «Βιοκλιματική Ανάπλαση Ευρύτερου Χώρου 1ης παιδικής Χαράς», συνολικού προϋπολογισμού €1.228.831 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Το έργο περιλαμβάνει εργασίες διαμόρφωσης «υπαίθριου χώρου», διαμορφώσεις πεζοδρομίων, χώρων πρασίνου, καθιστικών, δαπεδοστρώσεων, ειδών φωτισμού, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, εμπλουτισμός παιδικής χαράς. Στόχος της παρέμβασης είναι η αναβάθμιση της περιοχής, η βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών, η παροχή συνθηκών θερμικής άνεσης, ο θετικός επηρεασμός του μικροκλίματος της περιοχής η οποία χαρακτηρίζεται από πυκνή δόμηση και επιβαρυμένο ατμοσφαιρικά περιβάλλον.

3. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού για το έργο «Κατασκευή κτρίων πολλαπλών χρήσεων για πολιτιστικές δραστηριότητες στο ΟΤ 674 στη Δημοτική Κοινότητα Καματερού» συνολικού προϋπολογισμού €700.000 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Το έργο αφορά την ανέγερση πολυχώρου εκδηλώσεων πρόνοιας και πολιτισμού. Η αναγκαιότητα κατασκευής του έργου είναι επιβεβλημένη δεδομένου ότι στη Δημοτική Κοινότητα Καματερού δεν υφίσταται ιδιόκτητο δημοστικό κτίριο για όλες τις κοινωφελείς ανάγκες της Κοινότητας που αφορούν τη πρόνοια και τον πολιτισμό (βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, Αίθουσα πολιτσιστικών εκδηλώσεων).

Επίσης, στην 24η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εγκρίθηκαν οι όροι της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγ. Βαρβάρας «Εργασίες συντήρησης Γηπέδου Ριμινίτικα Δήμου Αγ. Βαρβάρας», συνολικού προϋπολογισμού €1.130.417 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Οι εργασίες περιλαμβάνουν την ολική αποκατάσταση χλοοτάπητα, περίφραξη με σιδηρά κιγκλιδώματα, υδραυλικές εγκαταστάσεις και αντιπλημμυρική προστασία, ηλεκτρολογική κάλυψη και φωτισμό κτλ. Στόχος του έργου είναι να καταστεί δυνατή η επαναχρησιμοποίηση του γηπέδου με τη διεξαγωγή αγώνων και αθλητικών συναντήσεων.

Στην ομιλία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Κώστας Παπαντωνίου επεσήμανε:

«Σήμερα που το κοινωνικό κράτος βάλλεται λόγω της κρίσης και η κεντρική εξουσία επιδίδεται στη στοχοποίηση και τη συρρίκνωσή του, η Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού πρέπει ενωμένη να απαντήσει συνολικά με έργα κοινωνικά, πρόνοιας, πολιτισμού, περιβάλλοντος και αθλητισμού, ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στις αυξανόμενες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Σε αυτή τη στρατηγική επιλογή βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας και το αποδεικνύει με έργα μέσα από τις προγραμματικές συμβάσεις που υπεγράφησαν».

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved