z
Ο Περιφερειάρχης Αττικής στην Τακτική Γενική Συνέλευση Ένωσης Δήμων Κύπρου
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-12-03 15:55:00

Τις εργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δήμων Κύπρου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012, στη Λευκωσία, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια, της υπουργού Εσωτερικών, κ. Ελένης Μαύρου, του Προέδρου της Ένωσης Δήμων Κύπρου, κ. Αλέξη Γαλανού, και δημάρχων της Κύπρου,  παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Γιάννης Σγουρός.

Ο κύριος Σγουρός αποδεχόμενος με ειλικρινή συγκίνηση την πρόσκληση του Προέδρου της Ένωσης Δήμων Κύπρου, κ. Αλέξη Γαλανού, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στους αδελφικούς δεσμούς που ενώνουν Έλληνες και Κυπρίους, δεσμούς που επεκτείνονται και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ υπογράμμισε τη συμβολή της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσα από την Προεδρία της Ευρωπαϊκή Ένωσης, για την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, για καλύτερη Ευρώπη με αλληλεγγύη, κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της ΕΝΠΕ επεσήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη για πολιτική συνοχής στη Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς έτσι θα ανακτήσει την αξιοπιστία της, ενώ ανέλυσε ένα προς ένα τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο θεσμός της Αιρετής Περιφέρειας στην Ελλάδα.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved