z
Ειδησεογραφικό site στα αρχαία ελληνικά
Κατηγορία : Τεχνολογία / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-07-31 17:20:00

Μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα στα αρχαία ελληνικά δημιούργησε ένας ισπανός καθηγητής σε μία προσπάθεια να δείξει πως τα αρχαία ελληνικά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη γλώσσα αλλά και για να βοηθήσει τους φοιτητές του.

Ο καθηγητής Juan Coderch καθηγητής Ελληνικών και Λατινικών στο Πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους στη Σκωτία αποφάσισε να δημιουργήσει την ιστοσελίδα Akropolis World News στα Αρχαία Ελληνικά και δη στην Αττική διάλεκτο.

Στην ιστοσελίδα μπορεί κανείς να βρει ειδήσεις για τη συντριβή του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών, για τις απαγωγές στη Νιγηρία και ό,τι απασχολεί την διεθνή ειδησεογραφία εν γένει.

 

 

Ο καθηγητής ευελπιστεί με αυτό τον τρόπο να δώσει μια περίληψη της επικαιρότητας στα αρχαία ελληνικά και να βοηθήσει όσους φοιτητές ενδιαφέρονται για τη γλώσσα των αρχαίων Ελλήνων: «Είναι πιθανό πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι στην αρχή αισθάνονται την επιθυμία να μελετήσουν τη γλώσσα του Περικλή να εγκαταλείπουν την προσπάθεια εξαιτίας του φόβου που εμπνέει ένα αυθεντικό κλασικό κείμενο. Έτσι προσπάθησα να τους δείξω πως αυτή η γλώσσα μπορεί να μεταφερθεί στο σήμερα».

Ο κ. Coderch θεωρεί ότι με σύγχρονα κείμενα θα καταφέρει να αφαιρέσει τον φόβο των αρχαίων ελληνικών.
© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved