z
e-πίθεση στο αντιπυραυλικό σύστημα του Ισραήλ
Κατηγορία : Τεχνολογία / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-07-31 19:50:00

Απόρρητα δεδομένα που σχετίζονται με το εξελιγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ, Iron Dome, εκλάπησαν με τη βοήθεια κυβερνοεπίθεσεων, οι οποίες εικάζεται ότι υποκινούνταν από τον κινεζικό στρατό.

Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας Cyber Engineering Services Inc.(CyberESI), μεγάλος όγκος εγγράφων και στοιχείων που αφορούσαν το πρωτοποριακό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας κλάπηκαν από τα εταιρικά δίκτυα τριών κορυφαίων εταιριών που εξειδικεύονται στην αμυντική τεχνολογία.

Ο λόγος για τις Elisra Group, Israel Aerospace Industries και Rafael Advanced Defense Systems, οι οποίες στοχοποιήθηκαν στο διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου του 2011 και Αυγούστου του 2013, μέσω επιθέσεων phishing.

Οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να διεισδύσουν στα συστήματα των εταιριών, αποσπώντας σημαντικά έγγραφα, όπως παρουσιάσεις του PowerPoint που περιείχαν πληροφορίες σχετικά με το Iron Dome, αλλά και για άλλα εξελιγμένα βαλλιστικά projects, όπως o πύραυλος Arrow III.


Σύμφωνα με την CyberESI, οι επιθέσεις προήλθαν από την Κίνα, και συνδέονται πιθανότατα με μια ομάδα κυβερνοκατασκοπείας, γνωστή και ως “Comment Crew”.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved