z
Ελβετία-Εκουαδόρ 2-1
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-06-15 21:10:00

Mεγάλη νίκη για την Ελβετία, κυριολεκτικά, στο τελευταίο δευτερόλεπτο που κατάφερε και ανέτρεψε τα δεδομένα του αγώνα καθώς το Εκουαδόρ είχε βρεθεί μπροστά στο σκορ στο «Γκαρίντσα», στη πρωτεύουσα Μπραζίλια.

 

Δεν μπήκε καλά στο ματς η τυπικά γηπεδούχος, Ελβετία και το Εκουαδόρ βρήκε αρκετούς χώρους. Τελικά, έγινε το 1-0, μετά από εκτέλεση φάουλ του Αγιόβι και κεφαλιά εξ’ επαφής του Ένερ Βαλένσια. Η ομάδα του Χίτσφελντ είχε τις ευκαιρίες στη συνέχεια για να ισοφαρίσει. Ωστόσο, το πρώτο ημίχρονο έληξε με τους νοτιοαμερικανούς προηγούμενους.

 

Η γρήγορη ισοφάριση από τον Μεχμέντι στο 48΄, ο οποίος ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο αντί του Στόκερ, έβαλε «φωτιά στο παιχνίδι». Ο Ελβετός ισοφάρισε με κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ, καθώς οι παίκτες του Εκουαδόρ δεν είχαν πάρει σωστές θέσεις στην περιοχή τους.

 

Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες έψαχναν απεγνωσμένα το γκολ της νίκης που θα έδινε μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης. Στο 52΄ η κεφαλιά του Παρέδες έφυγε πάνω από το δοκάρι του Μπενάλιο, στο 60΄ το σουτ του σκόρερ του Εκουαδόρ αστόχησε ελάχιστα, ενώ στο 73΄ ο Σακίρι μπήκε στην περιοχή από αριστερά αλλά αντί να ψάξει για συμπαίκτη του προτίμησε να τελειώσει μόνος τη φάση, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

 

Όλα έδειχναν ότι θα έχουμε την πρώτη ισοπαλία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο ο Σεφέροβιτς, που είχε μπεί ως αλλαγή, χρυσή όπως αποδείχτηκε, είχε άλλη άποψη. Ο σέντερ φορ της Ελβετίας και της Σοσιεδάδ, έγραψε το 2-1 σε αντεπίθεση στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και έδωσε μια μεγάλη νίκη στη χώρα του.

 

Ελβετία (Χίτζφελντ): Μπενάλιο, Λιχστάινερ, Φον Μπέργκεν, Ινλέρ, Σάκα, Μπεχράμι, Ροδρίγκες, Στόκερ (46’ Μεχμέντι), Ντρμιτς (75’ Σεφέροβιτς), Τζουρού, Σακίρι.

 

Εκουαδόρ (Ρουέδα): Ντομίνγκες, Γκουαγκουά, Εράσο, Παρέδες, Νομπόα, Μοντέρο (77’ Ρόχας), Αγιόβι, Καϊσέδο (70’ Αρόγιο), Ε. Βαλένσια, Α. Βαλένσια, Γκρουέσο.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved